Mákos kuglóf glutén, és tejmentesen
Hozzávalók:
200 növényi maragarin
100 g cukor
3 db "L" tojás
120 - 150 g növényi tej (mandula-, vagy rizstej)
200 g liszt, (50 g hajdina, 150 g fehér rizsliszt)
150 g darált mák,
1 kk glmentes sütőpor, 1 kk vaníliás cukor,
1 bio citrom reszelt héja, csipet só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem légkeveréssel 160 C fokra.
A margarint habosra keverem, majd beleadom a cukrot és mikor a cukor is elolvadt, egyenként a tojásokat.
Ezután a sütőporral és sóval átszitált lisztet keverem bele. Majd a citromhéjat és a darált mákot.
Margarinnal jól kikent és liszttel beszórt kuglóf formába rakom és 40-45 perc alatt készre sütöm. Sütőfüggő.
Vaníliás porcukorral megszórom, vagy csokoládéval díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Julianna
|