Betévedtem a konyhába


Receptjeimet és a glutén-, tej-, szója és húsmentes étkezéssel kapcsolatos vendéglátói tapasztalataimat, élményeimet a Betévedtem a konyhába oldalon osztom meg az érdeklődőkkel.


Mákos kuglóf glutén- és tejmentesen

Mákos kuglóf glutén-, és tejmentesen Mákos kuglóf glutén, és tejmentesen

Hozzávalók:
200 növényi maragarin
100 g cukor
3 db "L" tojás
120 - 150 g növényi tej (mandula-, vagy rizstej)
200 g liszt, (50 g hajdina, 150 g fehér rizsliszt)
150 g darált mák,
1 kk glmentes sütőpor, 1 kk vaníliás cukor,
1 bio citrom reszelt héja, csipet só

Elkészítése:
A sütőt előmelegítem légkeveréssel 160 C fokra.
A margarint habosra keverem, majd beleadom a cukrot és mikor a cukor is elolvadt, egyenként a tojásokat.
Ezután a sütőporral és sóval átszitált lisztet keverem bele. Majd a citromhéjat és a darált mákot.
Margarinnal jól kikent és liszttel beszórt kuglóf formába rakom és 40-45 perc alatt készre sütöm. Sütőfüggő.
Vaníliás porcukorral megszórom, vagy csokoládéval díszítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Julianna


Ízek és színek


Szeretettel várom a Mosonmagyaróvár TV televízió oldalán az "Ízek és színek" műsor oldalán.

A műsor bemutatja a Szigetköz helyi termelőit, a szezonális alapanyagokat, zöldségeket, gyümölcsöket, gyógynövényeket. Igyekszik rávilágítani a rövid ellátási lánc előnyeire, a helyi gazdáknál való vásárlás praktikusságára.

Ízek és színek a Mosonmagyaróvár Televízió youtube oldalán




Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot